Recept #2: IJs maken

10 Feb

Nou is het nu ik dit schrijf nog midden in de winter en ligt de sneeuw nog op de grond.. Toch is het vandaag tijd om positief te zijn en alvast vooruit te denken voor de zomer! Vandaag ga ik jullie leren om je eigen ijs te maken! Helemaal niet moeilijk, maar super lekker! Hiier is het recept voor aardbeienijs =)

Je hebt nodig: 450 gram volle melk, 200 gram slagroom, 180 gram suiker, 2 eidooiers, 400 gram verse aardbeien en 1 eetlepel citroensap.

Was de aardbeien en pureer ze samen met het citroensap. Meng de melk met de helft van de slagroom (=100 gram) en de helft van de suiker (=90 gram). Dit mengsel moet je een beetje verwarmen op het vuur.

Meng de andere helft van de slagroom met de andere helft van de suiker en de eidooiers. Dit mengseltje moet je goed glad roeren. Het warme mengsel moet je nu bij het andere mengsel doen en goed roeren.

Nu alles terug in de pan en aardbeien erbij. Dit moet je ongeveer 10 minuten verwarmen.
Het hele mengsel moet je nu zeven. Daar kun je een gewone, schone theedoek voor gebruiken. Het mengsel moet je op de doek schenken met een kom eronder. Zeven hoeft niet perse als je het groene blaadje maar uit de aardbei haalt , en het HEEEEEL goed wast . Het mengsel moet nu zo snel mogelijk afkoelen. Het moet minimaal 4 uur in de vriezer blijven staan. Daarna kan het mengsel met behulp van een mixer even goed worden geshaket. Je kunt het ijs leuk versieren met chocolaatjes, slagroom en aardbeisaus.

Eet smakelijk!

Groetjes,,
Sanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: